2014. aug 12.

Sztifádó, a görög konyha legjava

írta: Kertkonyha
Sztifádó, a görög konyha legjava

Kevés annyira ízes, gazdag, szaftos, elegáns ételt ismerek, mint a sztifádó. Nekem már csak a recept olvasásától is beindul a fantáziám. Vörösbor, egész hagymák, babér, olívaolaj… hmm!
Valójában nem konkrét ételről, hanem egy elkészítési módról beszélünk, és ha bármelyen húsból megvalósítható, akkor miért ne lehetne megfőzni a vegetáriánus változatát? 
Hölgyeim és Uraim, itt a sztifadó, a görög konyha legjava, most vega változatban.

20140812_stifado-2_500x386.jpg

 Hozzávalók 2 adaghoz:

  • szejtán 125 g búzasikérből
  • 250 g aprófejű hagyma
  • 1 érett paradicsom kockára vágva
  • 70 g paradicsompüré (kis konzerv)
  • 1 babérlevél, 2 csipet rozmaring, só, egész bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz vörösbor
  • fél dl ecet
  1. A hagymafejeket tegyük fel a tűzre egy kisebb edény vízben, és várjunk, amíg felforr. Ezután vegyük ki, és tegyük félre.
  2. Az olajban pirítsuk meg a szejtán szeleteket mindkét oldalukon, majd vegyük ki őket egy tányérra.
  3. Pirítsuk meg az olajban a hagymafejeket is.
  4. Amikor már minden oldalon szép barna, tegyük bele a szejtánt, öntsük fel borral, ecettel, adjuk hozzá a kétféle paradicsomot és a fűszereket.
  5. Hagyjuk fedő alatt rotyogni egy negyed órát.

Főtt krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat, azaz ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

Szólj hozzá

főétel vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán szejtán görög konyha mediterrán konyha búzahús