Sztifádó, a görög konyha legjava
Kevés annyira ízes, gazdag, szaftos, elegáns ételt ismerek, mint a sztifádó. Nekem már csak a recept olvasásától is beindul a fantáziám. Vörösbor, egész hagymák, babér, olívaolaj… hmm!
Valójában nem konkrét ételről, hanem egy elkészítési módról beszélünk, és ha bármelyen húsból megvalósítható, akkor miért ne lehetne megfőzni a vegetáriánus változatát?
Hölgyeim és Uraim, itt a sztifadó, a görög konyha legjava, most vega változatban.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- szejtán 125 g búzasikérből
- 250 g aprófejű hagyma
- 1 érett paradicsom kockára vágva
- 70 g paradicsompüré (kis konzerv)
- 1 babérlevél, 2 csipet rozmaring, só, egész bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz vörösbor
- fél dl ecet
- A hagymafejeket tegyük fel a tűzre egy kisebb edény vízben, és várjunk, amíg felforr. Ezután vegyük ki, és tegyük félre.
- Az olajban pirítsuk meg a szejtán szeleteket mindkét oldalukon, majd vegyük ki őket egy tányérra.
- Pirítsuk meg az olajban a hagymafejeket is.
- Amikor már minden oldalon szép barna, tegyük bele a szejtánt, öntsük fel borral, ecettel, adjuk hozzá a kétféle paradicsomot és a fűszereket.
- Hagyjuk fedő alatt rotyogni egy negyed órát.
Főtt krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat, azaz ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: