Ősz ízei melengető csodaleves
Miután a múltkor megállapítottam, hogy a leves mégiscsak isteni dolog, most belefogtam egy gombásba. Ki ne ismerné az érzést, amikor a hidegben áthűlt testét egy finom és sűrű leves belülről jólesően felmelengeti?
A fűtésszezon előtti őszi estéinkre ajánlom ezt a krémes és laktató csodalevest!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 300 g gomba
- 1 körte
- 50 g dió
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g (Joya) tejföl
- 3 evőkanál olaj
- só, bors, 1 mokkáskanál kakukkfű, fél mokkáskanál majoránna, egy csipet pirospaprika
- A felaprított hagymát az olajon pároljuk üvegesre, majd pirítsuk meg rajta a darabokra vágott gombát.
- Fűszerezzük, és amikor levet eresztett, adjuk hozzá a felaprított körtét, és öntsük fel egy kicsit több vízzel, mint ami ellepi.
- Amíg fő a gomba, a tejfölben turmixoljuk el a diót.
- Habarjuk be a levest úgy, hogy először egy kicsit adunk hozzá a levesből, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet a fazékba.
- Amint felforrt, zárjuk el, botmixerrel dolgozzuk el, és az sem baj, ha nem teljesen sima, hanem maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: