Paradicsomkabátos sült
Ez a finomság negyed óra alatt készült a serpenyőmben, és meg nem mondaná senki, hogy a kiindulás egy alap paradicsomszósz volt a polcról, mert úgy elmaszkíroztam, hogy senki rá sem ismerne.
Az eredmény: gyönyörű színek, egyedi ízek, olaszos hangulat.
Akkor kapok elő ilyet, ha épp nincs erőm nagyot főzni, és/vagy semmi extra ötletem sem, de azokat a csukott szemes mosolyokat azért látni szeretném a vasárnapi ebéd alatt. :)
Hozzávalók négy személyre:
- 4 dl a kedvenc alap paradicsomszószunkból (én egy üveges, ízesített bio változatot használok)
- 180 g gomba
- 100 g padlizsán
- egy marék spenót (mélyhűtött is megfelel)
- 75 ml száraz fehérbor
- fél vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál olaj
- 300 g kész szejtán szeletekben (125 g sikérporból) és olaj a sütéshez
- Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta hagymákat valamint az apró kockára vágott gombát, padlizsánt és spenótot.
- Adjuk hozzá a bort, és amikor az alkohol elpárolgott, a paradicsomszószt is. Ha teljesen natúr a paradicsom, akkor sózzuk, borsozzuk, kedvünk szerint fűszerezzük. Jót tesz neki az oregánó és a bazsalikom is. Rottyantsuk össze, és dádáám! ezzel el is készültünk. :)
- Közben kevés forró olajon süssük ki a szejtánt mindkét oldalán, és tálalás előtt kanalazzunk rá a szószból.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő (előkészített szejtánból): 20 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről
|
|