Friss céklasaláta fészekben
Fantasztikus vitamin- és ásványi anyag bomba a cékla. Első osztályú vas, kálium, kalcium, B1, B2, C-vitamin forrás, és ráadásul ilyen gyönyörű? Aki szereti savanyúnak, az azért próbálja ki ezt a nyers céklasalátát. Aki nem szereti savanyúként, az meg azért próbálja ki, mert ez egész más!
Hozzávalók két adaghoz:
- 2 cékla
- 1 zöld kápia vagy kaliforniai paprika
- salátalevél a tálaláshoz
- olíva olaj, só, bors, oregánó
- Hámozzuk meg a céklát, és vágjuk kockára.
- Vágjuk hasonló méretűre a paprikát is, és keverjük össze a kettőt.
- Ízesítsük be a salátát
- Egy tálban salátalevelekből formázzunk fészket, és töltsük bele a salátát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Extra tipp: A céklát célszerű gumikesztyűben hámozni és felvágni, hogy ne fogja össze a kezünket.
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: