2014. aug 05.

Friss céklasaláta fészekben

írta: Kertkonyha
Friss céklasaláta fészekben

Fantasztikus vitamin- és ásványi anyag bomba a cékla. Első osztályú vas, kálium, kalcium, B1, B2, C-vitamin forrás, és ráadásul ilyen gyönyörű? Aki szereti savanyúnak, az azért próbálja ki ezt a nyers céklasalátát. Aki nem szereti savanyúként, az meg azért próbálja ki, mert ez egész más! 20140805_ceklasalata_500x375.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 2 cékla
  • 1 zöld kápia vagy kaliforniai paprika
  • salátalevél a tálaláshoz
  • olíva olaj, só, bors, oregánó
  1. Hámozzuk meg a céklát, és vágjuk kockára.
  2. Vágjuk hasonló méretűre a paprikát is, és keverjük össze a kettőt.
  3. Ízesítsük be a salátát
  4. Egy tálban salátalevelekből formázzunk fészket, és töltsük bele a salátát.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Extra tipp: A céklát célszerű gumikesztyűben hámozni és felvágni, hogy ne fogja össze a kezünket.

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

Szólj hozzá

saláta gluténmentes cékla vegetáriánus laktózmentes vegán főzés nélkül