Patisszon a görög hegyekből
A patisszon ritkán használt zöldségfélénk, pedig a főzeléktökkel és cukkinivel rokon, az íze is nagyon hasonló, viszont a formája különleges, és kedves meglepetést szerezhetünk vele az asztalon.
Nekem egy nagyon kedves barátom jutott róla az eszembe, aki ha tudta, hogy meglátogatom, mindig ilyen ragut készített nekem az éttermében.
A helyszín: Dél-Kréta, több ezer méteres hegyek és függőleges sziklák árnyékában egy varázslatos falu harminc házzal. Megközelíteni csak a hegyeken át gyalog, vagy hajóval lehet. A nap szinte mindig süt, a tenger mesébe illően kék, és az év 11 hónapjában lehet benne fürdeni. (Sóhaj)
Hát, innen való ez a recept.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 1 kg patisszon
- 200 g zöldbab
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,8 dl olívaolaj
- 220 g paradicsompüré (egy kis és egy nagy)
- 1 kávéskanál koriandermag
- 3 kávéskanál petrezselyem
- só, bors
- Egy nagy lábosban pirítsuk meg olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a zúzott koriandermagot. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, öntsük rá a paradicsompürét is.
- Fektessük bele a megpucolt és felszeletelt patisszont, zöldbabot, öntsük fel kis vízzel, fedjük le, és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: