Káposztás krumpli kosárkák
Ebben az ételben több dolgot is nagyon szeretek:
1. Hagyományos ízek találkoznak, de mégis új formában.
2. Nem kétséges, hogy egy valódi rostbombával állunk szemben.
3. A párolt káposzta karamellizált leve pecsenyésen odakap a krumpli alatt, ami mennyei.
4. Rengeteget lehet belőle enni.
Hozzávalók négy adaghoz:
- fél fej fehér káposzta
- 10 db krumpli
- 100 g dió
- 1 vöröshagyma
- 2 kávéskanál nádcukor
- fél dl 10%-os ecet
- 1,5 dl víz
- 2-3 csipet őrölt kömény, só, bors
- Joya Cremesse (tejföl) a tálaláshoz
- olaj
Előkészületek:
- A káposztát vágjuk csíkokra, és sózzuk le.
- A diót törjük durvára.
- A hámozatlan krumplikat hosszában vágjuk félbe, és vágjuk-kaparjuk ki a középrészt úgy, hogy kb. egy cm vastagra hagyjuk a falukat.
Elkészítés:
- A felaprított hagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Dobjuk a lábosba a diót is.
- Most jön a káposzta. Ha közben túl sok vizet eresztett volna, akkor előtte nyomkodjuk ki.
- Öntsük fel a káposztát a vízben elkevert ecettel, fűszerezzük, fedjük le, és pároljuk puhára. Közben pótoljuk a vizet, nehogy odaégjen.
- Amikor kész, a krumpli kosárkákat tegyük egy tűzálló tálba, és töltsük bele a káposztát. Öntsünk alá olívaolajat, kis vizet, és süssük nagy lángon, amíg meg nem puhul a krumpli és meg nem pirul a teteje.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + kb. 90 perc párolás és sütés
Extra tipp: A krumplik kikapart belsejére ebben a receptben nem lesz szükségünk, de vízben tárolva másnap csinálhatunk belőle finom krumplipürét.
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |