2014. okt 23.

Káposztás krumpli kosárkák

írta: Kertkonyha
Káposztás krumpli kosárkák

Ebben az ételben több dolgot is nagyon szeretek:
1. Hagyományos ízek találkoznak, de mégis új formában.
2. Nem kétséges, hogy egy valódi rostbombával állunk szemben.
3. A párolt káposzta karamellizált leve pecsenyésen odakap a krumpli alatt, ami mennyei.
4. Rengeteget lehet belőle enni.

20141023_parolt_kaposzta_krumpliban_500x372.jpg

Hozzávalók négy adaghoz:

  • fél fej fehér káposzta
  • 10 db krumpli
  • 100 g dió
  • 1 vöröshagyma
  • 2 kávéskanál nádcukor
  • fél dl 10%-os ecet
  • 1,5 dl víz
  • 2-3 csipet őrölt kömény, só, bors
  • Joya Cremesse (tejföl) a tálaláshoz
  • olaj

 

Előkészületek:

- A káposztát vágjuk csíkokra, és sózzuk le. 
- A diót törjük durvára.
- A hámozatlan krumplikat hosszában vágjuk félbe, és vágjuk-kaparjuk ki a középrészt úgy, hogy kb. egy cm vastagra hagyjuk a falukat. 

 

Elkészítés:
  1. A felaprított hagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Dobjuk a lábosba a diót is.
  2. Most jön a káposzta. Ha közben túl sok vizet eresztett volna, akkor előtte nyomkodjuk ki.
  3. Öntsük fel a káposztát a vízben elkevert ecettel, fűszerezzük, fedjük le, és pároljuk puhára. Közben pótoljuk a vizet, nehogy odaégjen.
  4. Amikor kész, a krumpli kosárkákat tegyük egy tűzálló tálba, és töltsük bele a káposztát. Öntsünk alá olívaolajat, kis vizet, és süssük nagy lángon, amíg meg nem puhul a krumpli és meg nem pirul a teteje.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + kb. 90 perc párolás és sütés

Extra tipp: A krumplik kikapart belsejére ebben a receptben nem lesz szükségünk, de vízben tárolva másnap csinálhatunk belőle finom krumplipürét.

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

krumpli káposzta főétel gluténmentes magyaros laktózmentes vegán