Füstös, céklás szendvicskrém
Együnk céklát! Mert egészséges. Mert immunerősítő! Tele van vassal és antioxidánsokkal. Sőt, megfázás ellen is jó!
Csak ne festené össze az egész konyhát meg a kezemet egészen könyékig... ;)
Viszont most egy apró trükkel úgy készíthető el ez az isteni szendvicskrém, hogy egyetlen ujj sem lesz piros tőle közben, és a pultot sem kell utána súrolni. :)
Hozzávalók egy kis tál szendvicskrémhez:
- 1 céklagumó
- 100 g tejföl (én Joya szója tejfölt használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 csipet só
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál citromlé
- Vegyünk fel egy tiszta gumikesztyűt! :)
- Vegyünk elő egy tálcát, és efölött hámozzuk meg és vágjuk cikkekre a céklát! A tálcát később csak le kell öblíteni. Se a pult nem lesz céklás, se a törlőszivacs. :)
- Igazgassuk el a szeleteket egy tepsiben, tegyük mellé a hámozatlan fokhagymagerezdet, és süssük meg 200 fokon. 30-40 perc alatt megsötétedik a széle, akkor lesz jó.
- Tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a megpucolt fokhagymát, a tejfölt és az ízesítőket, és turmixoljuk simára.
Borsozhatjuk vagy szórhatunk rá oregánót, de annyira karakteres az íze, hogy ha csak egy kis sóval és citromlével egyenlítjük ki az édeset, akkor is hihetetlenül izgalmas kompozíciót kapunk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
|
|