2015. máj 19.

Epres parfé bonbon

írta: Kertkonyha
Epres parfé bonbon



Eperszezonban, hirtelen jött melegben valami isteni, hűs és könnyű édességre vágysz? Akkor van egy ajánlatom: ez a különlegesen finom bonbon rengeteg gyümölccsel, amibe mintha csak beleköltözött volna egy kis parfé, és talán még egy kicsi túró rudi is. 
Az alábbi receptünket a Veganinja magazin májusi száma is lehozta, sőt, még a címlapra is kikerült.

Lássuk hát:
          veganinja_2015_05_351x500.jpg

epres_bonbon_500x338.jpgHozzávalók:

  • 150 ml tej (én szójatejet használtam)
  • 15 g rizs
  • 130 g eper
  • 100 ml kókuszolaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál nádcukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
  • fél mokkáskanál vanília őrlemény (vagy vaníliás cukor)
  • 50 g étcsokoládé
  • 2 tk repceolaj (bármilyen étolaj jó, de ennek teljesen minimális az íze, ami jót tesz a csokinak)

 

  1. A tejben tedd fel főni a rizst. Tegyél bele egy csipet sót, illetve ízlés szerint édesítsd. A rizs akkor lesz jó, ha kicsit túlfő, és krémes, sűrű állagú tejberizst kaptál. Ez kb. 20 perc alatt előáll, addig pedig el tudod készíteni a bonbon többi részét.
  2. A rizs fölött olvaszd fel a kókuszolajat, és tedd félre. Ezután ugyanígy olvaszd fel a csokoládét is, amibe már az elejétől beletetted a repceolajat. Hirtelen lesz folyós a csoki, akkor gyorsan keverd el benne az olajat.
  3. Közben egy botmixerrel pürésítsd az epret, add hozzá a vaníliát és a citromlevet. A kissé kihűlt tejberizst is ebbe töltsd bele, és turmixold össze. Végül pedig vegyítsd hozzá a kókuszolajat.
  4. Vedd elő a formákat. Használhatsz szilikon sütiformákat, de ha ez nincs, a jégkockatartó is megteszi. Önts a rekeszekbe egy kis csokit, folyasd körbe, és tedd be a mélyhűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
  5. Ezután öntsd rá az epres krémet, és tedd be a hűtőbe pár órára.

 

Megjegyzés: a hozzávalókból kb. 250 ml bonbon jön ki, úgy tervezzünk a formák használatával.

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Jó étvágyat!

Nincs otthon kókuszolajrepceolaj vagy vaníliaőrlemény? Nézd meg a linkeken a Vegán Webáruház kínálatát!

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

édesség eper desszert gluténmentes vegetáriánus bonbon laktózmentes vegán tojásmentes gyümölcsös édesség