2015. aug 07.

Hideg koviubi krémleves

írta: Kertkonyha
Hideg koviubi krémleves

Csillagos ötös leves a hőségben, mi az? Hát, a kovászos uborka krémleves!

Ez az üdítő leves pótolja a nagy melegben elvesztett sókat, tele van immunerősítő összetevőkkel, és javítja az emésztést is.  
Hogy hogyan? A fermentált élelmiszer (ilyen pl. a kovászos uborka is) i
gazi kényeztetés a bélflórának. Az egészséges bélflóra pedig felállítja immunrendszerünk felét, és megóv a kórokozóktól. Nem utolsó sorban pedig a jó közérzetet záloga is, ha segítségével kordában tarthatjuk a puffadást okozó baktériumok, gombák szaporodását.

Ja, és azt mondtam, hogy isteni a leves? Meg 2 perc alatt elkészül? Na, az már csak a hab. 

20150807_kovaszos_uborka_leves_500x371_1.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 3-4 kovászos uborka
  • egy gerezd benne kovászolódott fokhagyma (vagy negyed gerezd friss)
  • 300 ml kovászos uborkalé
  • fél l tej (én édesítetlen mandulatejet használtam)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  1. Az uborkát vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, és a levével turmixoljuk össze.
  2. Öntsük hozzá a tejet és az olívaolajat, és kapcsoljuk be újra a gépet pár másodpercre.

Extra tipp: 3-4 csepp természetes füstaroma nagyon szépen kiegészíti a leves ízeit. 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves uborka egyszerű húsmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán tojásmentes főzés nélkül