Halloween keksz
Sokáig eszembe se jutott bármit is készíteni erre a Halloweenre, de aztán ma hallottam a rádióban, hogy tévhit ezt az ünnepet kizárólag angolszász adaptációnak gondolni. Hiszen sok más népnél is él hagyomány mindenszentek környékén vicces dolgokkal készülni a télre, a hirtelen jött sötétségben egymást ijesztgetni, és persze jó sok sütőtököt enni, ami meg nagyon egészséges, és csak jót tehet mindenkinek.
Na, ez meghozta a kedvem a kísérletezéshez, aminek eredménye lett ez a Halloween süti. Gyönyörű színt kapva a töktől, és a denevérekhez pedig egy kis segítséget kérve az embertől, még a díszítése is megoldódott. (A rajzot ld. lenn!)
Bónusz: ez a Halloween keksz teljesen észrevétlenül elkészíthető akár gluténmentes változatban is.
HAPPY HALLOWEEN! :)
Hozzávalók egy nagy tepsi kekszhez:
- 350 g durumliszt vagy zabliszt a gluténmentes változathoz
- 300 g nyers sütőtök
- 50 g nádcukor
- 50 g kókuszolaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 mokkáskanál szárított gyömbér
- 1 csipet só
- holland kakaópor a szóráshoz
- A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kockára, és kevés vízben főzzük meg.
- Amíg puhul, egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót.
- A megfőtt sütőtököt szűrjük le, és botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a kókuszolajat amíg meleg, így forgassuk bele a lisztes keverékbe.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vékonyra, majd szaggatóval vágjuk ki a kekszeket. Sütőpapíros tepsiben süssük 25 percet 190 fokon.
- Közben papírból vágjuk ki denevérmintát, valamint készítsük elő a kakaóport és egy szűrőt a szóráshoz. A még forró kekszeket ezek segítségével díszítsük.
Extra tipp: ínyencek két kekszet ragasszanak össze sárgabaracklekvárral.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |