2016. aug 19.

10 érv a veganizmus ellen

írta: Kertkonyha
10 érv a veganizmus ellen

A vegán életmód és vegán táplálkozás ellenében felhozott érveknek és egyéb jó tanácsoknak se szeri, se száma. Ugyanakkor ezek legtöbbje olyan hajmeresztő képtelenség, hogy annál csak az a furcsább, hogy valóban akad ember, aki elhiszi őket.

A kisgyerekkortól belénk nevelt étkezési szokások megváltoztatása egész biztosan nem egyszerű, ezért még érthető is, hogy a téma automatikusan önvédelmi mechanizmusok sorát szokta beindítani. Az sem csoda, hogy sok mindenevő kész akár hosszasan kutakodni, csakhogy a veganizmusnak valamilyen esetleges negatív következményére ráleljen ahelyett, hogy a legcsekélyebb teret adna annak az ezernyi más oknak, amiért igazából mégiscsak jó lenne vegánnak lenni.

A továbbiakban álljon itt a népszerű ellenérvek közül tíz.
Alatta pedig a rájuk adható lehető legegyszerűbb válaszok.

 

1. Ha mindenki vegán lenne, a szarvasmarhák és a sertések elözönlenék a világot.

állatok az útonValóban nagyon sok tehén él a földön napjainkban. Ahogy disznó, birka, kecske és csirke is. Minden percben kb. 100 ezer haszonállat születik világszerte. Természetesen a következő percben ez 100 ezer leölt és feldarabolt haszonállatot is jelent, ahogy jön a következő és a következő generáció, hiszen ez a dolog módja. Évente 70 milliárd haszonállat jut erre a sorsra, amiben még benne sincsenek a tengeri állatok, és azok, amiket nem darabra, hanem súlyra mérnek.

Vajon ha minden ember vegán lenne, akkor őrjöngő szarvasmarhák milliói lepnék el az utakat? A városok tele lennének trágyával? Sőt, az egész világ disznóóllá változna?

DEHOGYIS.

Az a helyzet, hogy az összes haszonállat azért létezik, mert az ember ilyen elképzelhetetlen méretekben tenyészti, és természetellenesen magas számban tartja.

Egy olyan elképzelt világban, ahol minden ember vegán, ezek az állatok egész egyszerűen nem is léteznének.

Ha a teljesen vegán világ egyáltalán megvalósul, az emberek fokozatosan térnek majd át a növények fogyasztására, így a kereslet fokozatosan fog csökkenni, majd tűnik el, akárcsak az állatállomány.

A cikk ITT FOLYTATÓDIK.

Szólj hozzá

vegetáriánus vegán