2014. júl 10.

Cukkinipörkölt

írta: Kertkonyha
Cukkinipörkölt

Árnyas lugas egy régi vágású kerthelyiségben. A nap beszűrődik az ágak között, jól esik a hűs szellő ezen a meleg, nyári napon. Egy jéghideg fröccsöt már kirendeltem, a továbbiakban pedig ezt kérem a pincértől:

20140710_cukkiniporkolt_500x375.jpg

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 kisebb cukkini
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • erős paprika ízlés szerint
  • olaj
  • bors, só, őrölt kömény
  1. A cukkiniket vágjuk félbe, kaparjuk ki a belsejét és vágjuk fel fél cm vastag szeletekre. A belsejét pürésítsük, és nyomkodjuk ki a levét.
  2. A hagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Keverjük bele a cukkini belsejét, főzzük pár percet, közben fűszerezzük (de sózni a végén célszerű).
  3. Öntsük fel kis vízzel, és tegyük bele a felszeletelt cukkinit, és így forraljuk még 10 percet, de vigyázzunk, ne főjön szét.

Tálaljuk főtt vagy hagymás krumplival.

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

pörkölt főétel cukkini gluténmentes húsmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán