Babpástétom
Ez a szendvicskrém gazdagon fűszerezett, így igazán karakteres, különleges íze van.
Mivel egyáltalán nem romlékony, egész napos kirándulásra, strandra is nyugodtan magunkkal vihetjük.
A receptet elkészítettem a Fem3 Café tévéműsorában is.
Hozzávalók kb. 1 liter pástétomhoz:
- 250 g fehér szárazbab
- 50 g dió
- 2 szál újhagyma
- pár szál petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- só, bors, ½ mokkás kanál fokhagymapor, 2 fújás folyékony füst (füstölt fűszerpaprika), 2 kávéskanál szójaszósz
- Az előző este beáztatott babot főzzük teljesen puhára, és a dióval együtt tegyük aprító gépbe. Adjunk hozzá olajat, és ha szükséges, kis vizet is, hogy pépesedni tudjon.
- Keverjük hozzá a többi hozzávalót, és magas fokozaton alaposan dolgozzuk el.
Tipp: fűszerezzük bátran, sózzuk „túl”, a szendvicsben kevésbé érződnek majd az ízek.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: