Lukullusz és kuszkusz
Fokhagyma, olíva olaj, bazsalikom, paradicsom: ezzel nem lehet hibázni.
Izgalmas ízek és hihetetlenen könnyedség egy lukulluszi vacsorán!
Hozzávalók két adaghoz:
- 7 db lukullusz paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 120 g kuszkusz (helyettesíthető rizzsel is)
- 4 evőkanál csíkokra vágott friss bazsalikom
- olívaolaj
Először a kuszkuszt főzzük meg, és amíg az pihen, elkészülhet a paradicsom.
- A kuszkuszt kétszeres lobogó sós vízbe öntjük, és rögtön elzárjuk. Öntözzük meg kis olíva olajjal, forgassuk át és fedjük le.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd a szeletelt fokhagymát és a hosszában félbevágott paradicsomokat tegyük bele. A paradicsomot a belső felével lefelé kezdjük el sütni.
- Amikor kezd szaftosodni, fordítsuk át, a fokhagymát igazgassuk el a tetején, sózzuk, borsozzuk. Ha kell, kicsi vizet öntsünk alá, nehogy megégjen a fokhagyma.
- Közben vágjuk csíkokra a bazsalikomot, és keverjük a még forró kuszkuszhoz.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: