Gyors paradicsomos csíkok és a raclette sütő
Próbáltad már a tésztához való paradicsomszószt pácként? Én mondom, érdemes.
Az úgy volt, hogy mentünk ki a telekre, és otthonról vittem a szejtánt. A húgoméktól karácsonyra kapott raclette-en akartam megsütni, de a pácra nem volt különösebb ötletem.
Nagy siettemben aztán bepillantottam a spejzba, és ott mosolyogtak rám sorban a paradicsomszószok. Egy zöldségeset választottam végül, és pár kanálka kellett belőle csak, a többit meg később megettük tésztával, "úgy rendesen".
Mindenesetre a szejtán kész volt, a szószt csak ki kellett nyitni, így kb. rögtön leülhettünk a raclette mellé sütögetni. :)
Hozzávalók két adaghoz:
- szejtán 250 g búzasikérből
- 4 evőkanál ízesített üveges paradicsomszósz (a kedvencünkből)
- só, bors,
- 4 evőkanál olaj
- Egy tálban keverjük el a paradicsomszószt a fűszerekkel és az olajjal.
- A szejtánt vágjuk csíkokra, és minden oldalát vonjuk be a páccal. Hagyjuk állni minimum negyed órát.
- Süssük meg forró serpenyőben vagy sütőlapon.
Extra tipp: Fűszerezzük a szokásosnál erősebben, úgy lesz igazán finom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő (kész szejtánból): 20 perc + pácolás
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: