2014. okt 17.

Oreo keksz

írta: Kertkonyha
Oreo keksz

Itt az OREO őrület! :) Mindenhol találkozunk vele: kínálják a legjobb delikatesz üzletek, írnak róla a legmenőbb újságok és magazinok, az emberek meg arról beszélnek: ki hogy szereti. Én meg azt mondom: minden magára valamit is adó gasztroblogger is felveszi ezt a fonalat! :)
Hát még akkor, ha a kihívás lényege: oreo kekszet sütni házilag, tej-, tojás- és adalékanyag-mentesen.
Az előkóstolók véleménye: FFFinom! :) 20141017_vegan_oreo_500x352.jpg

Hozzávalók kb. 20 db kekszhez:

  • 120 g durum liszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 80 g nádcukor
  • 2 csipet só
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 45 g kókuszolaj
  • 4 evőkanál (növényi) tej
  • 2 evőkanál növényi szirup (vagy méz)

Krém:

  • 55 g porcukor
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor
  • 60 g kókuszolaj

  1. Egy tálban öntsük össze a tészta száraz hozzávalóit, és keverjük el jó alaposan.
  2. Közben melegítsük fel a kókuszolajat, keverjük hozzá a tejet és a szirupot, majd dolgozzuk össze a száraz anyagokkal. 
  3. Pihentessük fél órát a hűtőben, közben pedig készítsük el a krémet.
  4. Olvasszuk fel a kókuszolajat, és keverjük el benne a cukrot. Rövid időre tegyük hűtőbe, hogy visszakeményedhessen.
  5. A tésztát nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagra, és szaggassuk ki a kekszeket.
  6. 170 fokos sütőben süssük 10-15 percet. 5 perc elteltével egy csillagformával nyomkodjuk meg a tetejét, így lesz rajzos a keksz.
  7. Amikor kihűlt, kenjünk két keksz közé egy kávéskanálnyi krémet. Előzőleg állítsuk be úgy a krém hőmérsékletét, hogy össze tudjuk nyomni a kekszekkel.


Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

vegetáriánus laktózmentes vegán oreo