Svájcias növényi sajtgolyók
Ez a történet úgy kezdődött, hogy egyik vasárnap nem volt itthon sokkal több, mint egy kifli, savanyú káposzta, és pár szem paradicsom. Így született meg egy szendvics, amit kétszer is kinyitottam, hogy biztos csak káposzta van-e benne; és hol van az ementáli sajt?
Kísérletezni kezdtem, és kicsit utánanéztem, hogyan lehetne továbbfejleszteni ezt a receptet. Íme, az eredmény. És jöhetnek a vendégek!
Hozzávalók 15 golyóhoz:
- 100 g kesudió
- 100 g Joya joghurt
- 40 g savanyú káposzta
- 30 g kókuszolaj
- 25 ml száraz fehér bor
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 1 csapott mokkáskanál cukor vagy annak megfelelő édesítő
- 1 kávéskanál só
- Ízesítés: pirospaprika, friss petrezselyemzöld, tökmag, oregánó vagy őrölt köménymag
- Turmixoljuk össze a hozzávalókat kezdve a kesudióval, végezve a kókuszolajjal.
- Tegyük egy fajansz vagy üvegtálba, fedjük le egy tányérral, és szobahőmérsékleten érleljük 1-2 napon keresztül.
- Formázzunk 2-3 cm átmérőjű golyókat, és forgassuk meg őket az ízesítők valamelyikében.
Extra kedvcsináló infó:
- Kalória a normál ementáli százalékában: 70%
- Zsírtartalom: 25%
- Koleszterin: 0%
- Laktóz: 0%
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |