Variáció rakott krumplira
A rakott krumplit mindenki szereti. Úgy értem, valamelyik változatát legalábbis, mert ennek az ételnek bizony rengeteg arca van! Hagy' ajánljam most egy kissé szokatlan, de nagyon eredeti elkészítését: egy gyönyörűen színes és szaftos sokzöldséges rakottat. Majonézzel, tejföllel isteni!
Hozzávalók egy sütőtálhoz:
- 1 kg krumpli
- fél kg karfiol
- 1 cukkini
- 1 kápia (bocskor) paprika
- 150 g tofu
- 5 teáskanál miso (helyettesíthető más ízesítő szósszal, pl. Worcester)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl víz
- 1 dl olaj
- 4 fújás természetes folyékony füst
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 4 teáskanál citromlé
- Héjában főzzük meg a krumplit, majd hűtsük le és pucoljuk meg. Vágjuk egy cm vastag karikákra.
- A cukkinit szecskázzuk le uborkaszeletelőn, a paprikát pedig kézzel vágjuk centis karikákra.
- A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük meg sós vízben, majd lássunk neki a szósz készítésének. Robotgéppel pépesítsük, adjuk hozzá a vizet, a tofut, a misót (szója- vagy Worcester szósz is tökéletes), a fokhagymát, a folyékony füstöt, a köménymagot, a citromlevet és az olajat.
- Olajozzuk ki a sütőtálat, rakjuk le rétegesen a krumplit, paprikát és cukkinit. Öntözzük meg a szósszal, és nyúljunk alá fakanállal minden oldalról, hogy kicsit elkeveredjen.
- Süssük 200 fokos sütőben, amíg a teteje megpirul.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc + sütés
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
|
|