2015. jan 17.

Variáció rakott krumplira

írta: Kertkonyha
Variáció rakott krumplira

A rakott krumplit mindenki szereti. Úgy értem, valamelyik változatát legalábbis, mert ennek az ételnek bizony rengeteg arca van! Hagy' ajánljam most egy kissé szokatlan, de nagyon eredeti elkészítését: egy gyönyörűen színes és szaftos sokzöldséges rakottat. Majonézzel, tejföllel isteni!
 20150117_rakott_krumpli_ii_500x374_2.jpg


Hozzávalók egy sütőtálhoz:

  • 1 kg krumpli
  • fél kg karfiol
  • 1 cukkini
  • 1 kápia (bocskor) paprika
  • 150 g tofu
  • 5 teáskanál miso (helyettesíthető más ízesítő szósszal, pl. Worcester)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 4 fújás természetes folyékony füst
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 4 teáskanál citromlé

  1. Héjában főzzük meg a krumplit, majd hűtsük le és pucoljuk meg. Vágjuk egy cm vastag karikákra.
  2. A cukkinit szecskázzuk le uborkaszeletelőn, a paprikát pedig kézzel vágjuk centis karikákra.
  3. A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük meg sós vízben, majd lássunk neki a szósz készítésének. Robotgéppel pépesítsük, adjuk hozzá a vizet, a tofut, a misót (szója- vagy Worcester szósz is tökéletes), a fokhagymát, a folyékony füstöt, a köménymagot, a citromlevet és az olajat.
  4. Olajozzuk ki a sütőtálat, rakjuk le rétegesen a krumplit, paprikát és cukkinit. Öntözzük meg a szósszal, és nyúljunk alá fakanállal minden oldalról, hogy kicsit elkeveredjen.
  5. Süssük 200 fokos sütőben, amíg a teteje megpirul.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc + sütés

 

 

 

 Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli főétel gluténmentes vegetáriánus laktózmentes rakott krumpli vegán kápia