2015. jún 03.

Sós epersaláta

írta: Kertkonyha
Sós epersaláta

Tombol az eperszezon, a belőle készült sütireceptekkel pedig Dunát tudok rekeszteni.
A változatosság kedvéért mit szólnátok most egy sós epres finomsághoz?
Igazán egyszerű, üdítő étel a melegben, és nagyon gyorsan elkészül.

20150603_eper_spenot_salata_500x373.jpg

Hozzávalók egy szép nagy salátához:

  • 300 g eper
  • 200 g spenótlevél
  • 80 ml olívaolaj
  • 40 ml almaecet
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 2 teáskanál mák
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • fél vöröshagyma
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál lenmag

  

  1. Az olajat botmixerrel jól turmixold össze az ecettel, keverés közben add hozzá a cukrot, a mákot, a pirospaprikát és a hagymát is. Sózd meg, és ha van időd, hagyd az ízeket fél óráig érni a hűtőben.
  2. Közben egy száraz serpenyőben pattogtasd ki a szezámmagot és a lenmagot, majd tedd félre.
  3. Mosd meg a spenótot és az epret. A leveleket tépkedd kedved szerint kisebbre vagy nagyobbra, az epret pedig szeleteld fel.
  4. Állítsd össze a salátádat.

 

Elkészítési idő: kb. 5 perc
Jó étvágyat!

Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin májusi száma  is.

 

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

saláta spenót eper gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes