Sós epersaláta
Tombol az eperszezon, a belőle készült sütireceptekkel pedig Dunát tudok rekeszteni.
A változatosság kedvéért mit szólnátok most egy sós epres finomsághoz?
Igazán egyszerű, üdítő étel a melegben, és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók egy szép nagy salátához:
- 300 g eper
- 200 g spenótlevél
- 80 ml olívaolaj
- 40 ml almaecet
- 2 evőkanál nádcukor
- 2 teáskanál mák
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél vöröshagyma
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál lenmag
- só
- Az olajat botmixerrel jól turmixold össze az ecettel, keverés közben add hozzá a cukrot, a mákot, a pirospaprikát és a hagymát is. Sózd meg, és ha van időd, hagyd az ízeket fél óráig érni a hűtőben.
- Közben egy száraz serpenyőben pattogtasd ki a szezámmagot és a lenmagot, majd tedd félre.
- Mosd meg a spenótot és az epret. A leveleket tépkedd kedved szerint kisebbre vagy nagyobbra, az epret pedig szeleteld fel.
- Állítsd össze a salátádat.
Elkészítési idő: kb. 5 perc
Jó étvágyat!
Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin májusi száma is.
Tetszett ez a recept? Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! |