Pestós csicseri-omlett
Egy finom reggeli a hétvégére? Vagy inkább könnyű ebéd? Esetleg villámgyors vacsora?
Ez a csicseriborsóból készült omlett mindenhol megállja a helyét.
Azt se felejtsük el, hogy a csicseriborsó mennyire egészséges étel. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket.
Aztán, ki hinné, hogy ennek az omlettnek a fehérjetartalma így magasabb, mintha tojásból készült volna? Hát, még a koleszterin-tartalma mennyivel jobb, mert abból meg nincs benne egy szál se. :)
Hát, az íze? Kicsit olyan, mintha falafelből sütnénk rántottát. Egyszóval jó! Érdemes kipróbálni, és nem csak akkor, ha a szomszédnéni hűtőjéből is kifogyott a tojás.
Hozzávalók két adaghoz:
- 50 g csicseriborsóliszt
- 50 g sima liszt
- 120 ml tej (én édesítetlen növényi tejet használtam)
- fél fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zöld pesto szósz
- 1 kávéskanál só
- 1-2 evőkanál olaj
- A felaprított hagymát fonnyasszuk meg az olajon. Ha nagyon pirulna, húzzuk le a tűzről, hogy közben nyugodtan el tudjuk elkészíteni az omlett tésztáját.
- Ehhez egyszerűen keverjük össze a liszteket a sóval, majd öntsük hozzá a tejet és a pestót is.
- Öntsük a tésztát a serpenyőbe, és takarékon süssük meg mindkét oldalán.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |
Tetszett ez a recept? |