2015. júl 31.

Pestós csicseri-omlett

írta: Kertkonyha
Pestós csicseri-omlett

Egy finom reggeli a hétvégére? Vagy inkább könnyű ebéd? Esetleg villámgyors vacsora?
Ez a csicseriborsóból készült omlett mindenhol megállja a helyét.

Azt se felejtsük el, hogy a csicseriborsó mennyire egészséges étel. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. 
Aztán, ki hinné, hogy ennek az omlettnek a fehérjetartalma így magasabb, mintha tojásból készült volna? Hát, még a koleszterin-tartalma mennyivel jobb, mert abból meg nincs benne egy szál se. :)

Hát, az íze? Kicsit olyan, mintha falafelből sütnénk rántottát. Egyszóval jó! Érdemes kipróbálni, és nem csak akkor, ha a szomszédnéni hűtőjéből is kifogyott a tojás.

20150731_pestos_csicseriomlett_2_500x375.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 50 g csicseriborsóliszt
  • 50 g sima liszt
  • 120 ml tej (én édesítetlen növényi tejet használtam)
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zöld pesto szósz
  • 1 kávéskanál só
  • 1-2 evőkanál olaj

 

  1. A felaprított hagymát fonnyasszuk meg az olajon. Ha nagyon pirulna, húzzuk le a tűzről, hogy közben nyugodtan el tudjuk elkészíteni az omlett tésztáját.
  2. Ehhez egyszerűen keverjük össze a liszteket a sóval, majd öntsük hozzá a tejet és a pestót is.
  3. Öntsük a tésztát a serpenyőbe, és takarékon süssük meg mindkét oldalán.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

pesto csicseriborsó omlett vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes