2015. nov 30.

Vegán lakomák IV

írta: Kertkonyha
Vegán lakomák IV

Gyros - görög krumplipüré - sült cukkini

Amikor elkezdtem a Vegán lakomák sorozatot, nem voltam benne biztos, hogy le fogok tudni írni két-három összeállításnál többet. Ehhez képest egyre több ötlet jut az eszembe, ez a legújabb például egy igen izgalmas, mediterrán lakoma, egy igazi görög kényeztetés! :)
Hát, hiába, a vegán konyha..! :)

lakoma_ix_masolata_500x375.jpg

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

A gyros
  1. A szejtánt vágjuk csíkokra, és forgassuk bele az olajból és fűszerkeverékből készített pácba.
  2. Legjobb, ha ez így elő tudjuk készíteni előző este, de ha máshogy nem megy, 20 perc is tökéletesen megteszi, amíg a krumplipüré elkészül.
  3. A beízesített szejtánt öntsük egy nagy bevonatos serpenyőbe, és időnként kavargatva süssük át minden oldalán.
A krumplipüré
  • 2 kg krumpli
  • 150 ml tej (én mandulatejet használtam)
  • 120 g olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
  1. A meghámozott és kockára vágott krumplit főzzük puhára sós vízben.
  2. Krumplinyomón törjük át, és keverjük bele a többi hozzávalót. 
A cukkini
  • 1 közepes cukkini
  • 1-2 evőkanál liszt
  • olaj
  1. Az cukkinit szeleteljük fel 2 mm vastagra.
  2. Forgassuk meg a szeleteket lisztben, és forró olajban süssük ki mindkét oldalát.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

chef.jpg
Tetszett ez a recept?  

Akkor érdekelhet Vegán Ételkészítő Tanfolyamunk is, aminek alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és bűntelen édességekkel foglalkozunk.  
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli lakoma főétel cukkini húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán szejtán tojásmentes görög konyha mediterrán konyha búzahús