Vegán lakomák IV
Gyros - görög krumplipüré - sült cukkini
Amikor elkezdtem a Vegán lakomák sorozatot, nem voltam benne biztos, hogy le fogok tudni írni két-három összeállításnál többet. Ehhez képest egyre több ötlet jut az eszembe, ez a legújabb például egy igen izgalmas, mediterrán lakoma, egy igazi görög kényeztetés! :)
Hát, hiába, a vegán konyha..! :)
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
A gyros
- 600 g szejtán (250 g sikérből)
- 3 púpozott evőkanál gyros fűszer
- 8 evőkanál olívaolaj
- A szejtánt vágjuk csíkokra, és forgassuk bele az olajból és fűszerkeverékből készített pácba.
- Legjobb, ha ez így elő tudjuk készíteni előző este, de ha máshogy nem megy, 20 perc is tökéletesen megteszi, amíg a krumplipüré elkészül.
- A beízesített szejtánt öntsük egy nagy bevonatos serpenyőbe, és időnként kavargatva süssük át minden oldalán.
A krumplipüré
- 2 kg krumpli
- 150 ml tej (én mandulatejet használtam)
- 120 g olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
- A meghámozott és kockára vágott krumplit főzzük puhára sós vízben.
- Krumplinyomón törjük át, és keverjük bele a többi hozzávalót.
A cukkini
- 1 közepes cukkini
- 1-2 evőkanál liszt
- olaj
- Az cukkinit szeleteljük fel 2 mm vastagra.
- Forgassuk meg a szeleteket lisztben, és forró olajban süssük ki mindkét oldalát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept?Akkor érdekelhet Vegán Ételkészítő Tanfolyamunk is, aminek alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és bűntelen édességekkel foglalkozunk. |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |