Lencsés pizza-pirog
Variációk pizzára, pirogra és újévi lencsére. Te melyikre vagy kíváncsi ezek közül?
Fantasztikus könnyű, de tartalmas ebéd lesz ebből a tekercsből, ami déli 12 órától éjfélig bármikor megállja a helyét, sőt, még elsején is nagyon jól fog esni, akár a mulatozós éjszaka után. :)
Aztán még előre el is készíthető, plusz nagyon jól mutat az asztalon!
Na, jó, nem dicsérem tovább, nekünk bejött. :)
Hozzávalók 4-5 adaghoz, egy nagy rúdhoz:
- 280 g liszt
- 100 g főtt, áttört krumpli
- fél zacskó szárított élesztő
- 100 g tej (én rizstejet használtam)
- 110 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
- 50 g olaj
- 300 g sajt a tetejére (én növényi sajtot használtam)
- 3 maréknyi (kb. 400 g) kifőtt lencse
- 150 g paradicsompüré (egy közepes konzerv)
- 75 g sárgarépa lereszelve
- 1 fej vöröshagyma
- 50 g mandula
- 50 g olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-1 kk oregánó, bazsalikom
- bors, só
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és pihentessük, amíg a szósz elkészül.
- A felaprított vöröshagymát fonnyasszuk meg az olajon, és futtassuk meg rajta a felaprított fokhagymát is.
- Ezután öntsük hozzá a paradicsompürét, a lencsét és a reszelt, jól kinyomkodott répát. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük oregánóval, bazsalikommal. Forraljuk össze krémes állagúra.
- A tésztát nyújtsuk ki 3 mm vastagra, és kenjük be egyenletesen a krémmel. Szórjuk meg a durvára tört mandulával, tekerjük fel, és sűrűn szurkáljuk át.
- Előmelegített, 200 fokos sütőben kezdjük sütni. 10 perc után szórjuk meg a tetejét sajttal, és süssük további 20 percet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
További recepteket ITT találsz.
|
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |