"Zsííír"
Hol van már az a sima fehér sertészsíros kenyér, amit egyenesen a félkilós műanyag pohárból kentünk? Raktunk rá sót, lilahagymát, esetleg kis pirospaprikát, és kész is volt.
Némi nosztalgikus hangulat azért körüllengi, de valljuk be, nem volt egy kulináris élvezet.
Nem így ez a fantasztikus vega zsír! Mert ez pecsenyés, fűszeres, könnyű, ízletes, gyönyörű, illatos és még a lelkifúródat sem ébreszti annyira fel. Mert ez "zsííír"! :)
Hozzávalók egy kis üveghez:
- 100 g étolaj
- 100 g kókuszolaj
- 25 g sült hagyma
- 10 g reszelt alma
- só, bors
- fél-fél mokkáskanál pirospaprika, őrölt kömény, fokhagyma granulátum és ecet
- 1-2 csepp folyékony füstaroma
- A hozzávalókat az ecet kivételével egyszerűen jól melegítsük össze. Miután felhabzott, hagyjuk még pár percig a tűzön.
- Ha már nem forró, keverjük bele az ecetet, töltsük át kis üvegbe, és tegyük be a hűtőbe.
- Mielőtt teljesen megszilárdulna, keverjük át egyszer.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
További recepteket ITT találsz.
|
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |