2016. feb 01.

"Zsííír"

írta: Kertkonyha
"Zsííír"

Hol van már az a sima fehér sertészsíros kenyér, amit egyenesen a félkilós műanyag pohárból kentünk? Raktunk rá sót, lilahagymát, esetleg kis pirospaprikát, és kész is volt.
Némi nosztalgikus hangulat azért körüllengi, de valljuk be, nem volt egy kulináris élvezet.

Nem így ez a fantasztikus vega zsír! Mert ez pecsenyés, fűszeres, könnyű, ízletes, gyönyörű, illatos és még a lelkifúródat sem ébreszti annyira fel. Mert ez "zsííír"! :)

20160201_vegan_pecsenyezsir_500x375.jpg

Hozzávalók egy kis üveghez:

  • 100 g étolaj
  • 100 g kókuszolaj
  • 25 g sült hagyma
  • 10 g reszelt alma
  • só, bors
  • fél-fél mokkáskanál pirospaprika, őrölt kömény, fokhagyma granulátum és ecet 
  • 1-2 csepp folyékony füstaroma 

  1. A hozzávalókat az ecet kivételével egyszerűen jól melegítsük össze. Miután felhabzott, hagyjuk még pár percig a tűzön. 
  2. Ha már nem forró, keverjük bele az ecetet, töltsük át kis üvegbe, és tegyük be a hűtőbe.
  3. Mielőtt teljesen megszilárdulna, keverjük át egyszer. 

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

További recepteket ITT találsz.

 


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán főzés nélkül kenyérre kenjük