2016. feb 08.

Fűtőleves

írta: Kertkonyha
Fűtőleves

Amikor már 5 fokkal melegebb van a pár héttel ezelőttihez képest, én már tavaszt kiáltok, és hiába elég csípős még a szél, valahogy nagyon mégsem akaródzik bemenni a négy fal közé.
Egy kicsit süt csak ki a nap, és már nyitom is ki a kabátom, hagy' érje szegény, hónapok alatt elszürkült bőrömet a friss levegő és a fény, amire ilyenkor már annyira ki vagyok éhezve.
Pont ezért persze sokkal jobban át tudok fázni, szóval jól jön ez a minden porcikát átmelegítő leves, és jobban bírom kinn.
Fantasztikusan egyszerűen elkészíthető, és nem utolsó sorban pedig egészséges, tápláló, sőt, az emésztést is segíti.

Hihetetlen, de egyetlen tányérkája fedezi a napi vasszükséglet kétharmadát, a káliumbevétel felét, a kalciumbevétel ötödét, és emellett rengeteg benne még az A- és a K-vitamin is.   

20160208_csicserileves_500x392.jpg

Hozzávalók 1-2 adaghoz:

  • 200 g csicseriborsó (előző este beáztatva vagy konzerv)
  • 50 g zellergyökér
  • 100 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • 300 ml víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 marék dió a díszítéshez
  1. A dió és a citromlé kivételével főzzük össze az alapanyagokat, majd pürésítsük.
  2. Ízesítsük citrommal és díszítsük dióval ízlés szerint.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

További recepteket ITT találsz.

 


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves dió zeller csicseriborsó gluténmentes húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes