Fahéjas-karamellás ropogtató
Blogkóstoló 30.
Örök hálám Okkinak, az Abroszra való blog írójának ezért a receptért. A Blogkóstoló játék újabb fordulójában nála találtam meg ezt a zseniális finomságot, ami legnagyobb boldogságomra eredetileg is vegán volt, így nem kellett rajta változtatnom semmit.
Azért nem bírtam ki egészen, mert az eredetiben csak csicseriborsó szerepelt, a mandulát azért tettem bele, mert egyszerűen imádom. :)
Az eredeti receptet Okkinál az Abroszra való blogon találod.
A játék leírását pedig Aninál, a Parókia konyhájában találod.
Hozzávalók egy tálkához:
- 100 g csicseriborsó konzerv
- 75 g natur mandula
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- A csicseriborsóról öntsük le a levét, és papírtörlőn szárogassuk meg, amennyire csak tudjuk.
- Egy kisebb sütőtálba (jénai is tökéletes) fektessünk sütőpapírt, és szórjuk bele a csicserit és a mandulát.
- Folyassuk rá az olajat, és forgassuk vele össze.
- Hintsük meg cukorral és a fahéjjal, majd ezzel is jól forgassuk össze.
- 210 fokon süssük 25-30 percet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|