2016. sze 07.

Fahéjas-karamellás ropogtató

írta: Kertkonyha
Fahéjas-karamellás ropogtató

Blogkóstoló 30.

Örök hálám Okkinak, az Abroszra való blog írójának ezért a receptért. A Blogkóstoló játék újabb fordulójában nála találtam meg ezt a zseniális finomságot, ami legnagyobb boldogságomra eredetileg is vegán volt, így nem kellett rajta változtatnom semmit.
Azért nem bírtam ki egészen, mert az eredetiben csak csicseriborsó szerepelt, a mandulát azért tettem bele, mert egyszerűen imádom. :)

Az eredeti receptet Okkinál az Abroszra való blogon találod.
A játék leírását pedig Aninál, a Parókia konyhájában találod.

hdr_00489_0_500x387.jpg

Hozzávalók egy tálkához:

  • 100 g csicseriborsó konzerv
  • 75 g natur mandula
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

  1. A csicseriborsóról öntsük le a levét, és papírtörlőn szárogassuk meg, amennyire csak tudjuk.
  2. Egy kisebb sütőtálba (jénai is tökéletes) fektessünk sütőpapírt, és szórjuk bele a csicserit és a mandulát.
  3. Folyassuk rá az olajat, és forgassuk vele össze.
  4. Hintsük meg cukorral és a fahéjjal, majd ezzel is jól forgassuk össze.
  5. 210 fokon süssük 25-30 percet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

 

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

 

 

 

Szólj hozzá

édesség mandula csicseriborsó desszert gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus vegán tojásmentes kalóriadús