Sütőtökös csoki tart
Nézd meg ezt a tortát! Szégyentelenül egyszerű recept következik, amihez nem átallottam még félkész alapanyagokat sem felhasználni! ;) Ennek hála az effektív munka vele mindössze 10 perc.
Igen. Tíz.
Szóval, ehhez a csodához kellett hat hozzávaló, de annyit már most mondok, hogy ezek egyike se volt cukor. Édesítésnek tökéletesen megtette egy szép sütőtököcske, ha már úgyis Halloween van. :)
A sütit nem mellesleg egy versenyre készítettem, ahol adott hozzávalókból kellett dolgozni. Mit mondjak, nagyon izgalmas feladat volt! A végeredmény még nincs meg, de én már most nyertem, mert tele a hűtőm a csupacsoki tortával! <3 :)
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:
- 1 zacskó leveles tészta (270g)
- 500 ml kisült sütőtök (egy kisebb sütőtök belseje)
- 200 g étcsokoládé
- 200 ml tejszín (én növényi tejszínt használtam)
- 50 g pucolt dió negyedelve
- 50 g étkezési keményítő
- A sütőtöknek kaparjuk ki a magját, vágjuk cikkekre, és süssük meg a sütőben. Lassan süssük, és öntsünk alá kis vizet. A cél az, hogy puha és édes legyen, de ne égjen meg sehol. Amikor megvagyunk, kaparjuk ki a húsát, és tegyük konyhai aprítógépbe. Turmixoljuk simára.
- Közben vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét, és dolgozzuk a tökhöz.
- A tejszínt higítsuk fel 1 dl vízzel, és keverjük el benne a keményítőt. Ezt is keverjük a csokikrémhez.
- Az előrecsomagolt tésztát vegyük ki a csomagolásból, és fejtsük le a hozzá járó sütőpapírról is. Béleljük ki vele a csatos tortaformánkat.
- Ezután kanalazzuk bele a csokis sütőtökkrémet, és óvatosan rázogassuk el. A tetejét egyenletesen szórjuk meg a dióval, majd nyomkodjuk bele mindet a krémbe.
- Rázogassuk el, és 180 fokon süssük 45-60 percet, amíg a krém meg nem szilárdul és a tészta szép sárga nem lesz.
- Ha teljesen kihűlt, díszítsük a tetejét csokiforgáccsal.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|