2017. már 09.

Csíkos krémes

írta: Kertkonyha
Csíkos krémes

Zebrák és vadmalacok ihlette food design, fantasztikusan krémes, tésztájában ruganyos falatok, és igazából nem sok itt a liszt sem, viszont van egy klassz vegán vaníliás krém, meg egy kis dió és sok banán.

A recept egyszerű, és szuper, hogy bármikor neki tudsz fogni, mert a hozzávalók különösebb előkészületek nélkül elővarázsolhatók egy átlagosan felszerelt spejzból. Próbáld ki! :)

tejszines_suti_500x372.jpg

Hozzávalók egy 15x20 cm-es formához:

A tészta
  • 200 g banán
  • 150 ml növényi tej
  • 100 g zabpehely
  • 75 g darált dió (apróra tört is tökéletes)
  • 175 g liszt
  • 50 g olaj
  • 50 g nádcukor
  • fél zacskó sütőpor
  • fél vaníliás cukor

 A vaníliás krém
  • 200 g növényi tejszín
  • 400 g növényi tej
  • 1 csomag vaníliás cukor + 2 csipet vaníliapor
  • 40 g keményítő
  • 3 evőkanál cukor

 

  1. A tészta száraz alapanyagait jól keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a nedveseket is, a banánt pedig törjük össze egy villával.
  2. Vegyítsük össze a mindent, és kész is a tészta masszája.
  3. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. 
  4. Fél óra alatt kisül a sütemény. Ha szükséges, végezzünk tűpróbát, hogy nem maradt-e nyers a közepe.
  5. Közben készítsük el a vaníliás krémet. A tejben keverjük el az összes többi hozzávalót, és főzzük fel a krémet.
  6. Ha teljesen kihült, a piskóta, vízszintesen vágjuk három részre, ésl kenjük meg a sütemény két rétegét. A harmadikat borítsuk rá, és kész is. 

 

Hűtőben kell tartani, egy-két napon belül jó elfogyasztani. 


Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood 

Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.

 

Szólj hozzá

banán dió édesség sütemény desszert vegetáriánus laktózmentes vegán