Csíkos krémes
Zebrák és vadmalacok ihlette food design, fantasztikusan krémes, tésztájában ruganyos falatok, és igazából nem sok itt a liszt sem, viszont van egy klassz vegán vaníliás krém, meg egy kis dió és sok banán.
A recept egyszerű, és szuper, hogy bármikor neki tudsz fogni, mert a hozzávalók különösebb előkészületek nélkül elővarázsolhatók egy átlagosan felszerelt spejzból. Próbáld ki! :)
Hozzávalók egy 15x20 cm-es formához:
A tészta
- 200 g banán
- 150 ml növényi tej
- 100 g zabpehely
- 75 g darált dió (apróra tört is tökéletes)
- 175 g liszt
- 50 g olaj
- 50 g nádcukor
- fél zacskó sütőpor
- fél vaníliás cukor
A vaníliás krém
- 200 g növényi tejszín
- 400 g növényi tej
- 1 csomag vaníliás cukor + 2 csipet vaníliapor
- 40 g keményítő
- 3 evőkanál cukor
- A tészta száraz alapanyagait jól keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a nedveseket is, a banánt pedig törjük össze egy villával.
- Vegyítsük össze a mindent, és kész is a tészta masszája.
- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
- Fél óra alatt kisül a sütemény. Ha szükséges, végezzünk tűpróbát, hogy nem maradt-e nyers a közepe.
- Közben készítsük el a vaníliás krémet. A tejben keverjük el az összes többi hozzávalót, és főzzük fel a krémet.
- Ha teljesen kihült, a piskóta, vízszintesen vágjuk három részre, ésl kenjük meg a sütemény két rétegét. A harmadikat borítsuk rá, és kész is.
Hűtőben kell tartani, egy-két napon belül jó elfogyasztani.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood
Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.