2017. ápr 24.

Spárga 2in1

írta: Kertkonyha
Spárga 2in1

Spárgavége leves grill spárgával

Jön! Jön! Jön! A spárgaszezon. :)

Ha kevés ötleted van főzni, ajánlom ezt a kombót. Egy hozzávalóból (spárga) csinálj rögtön két ételt! A roppanós zöld része legyen egy finom vega grill, a végéből pedig megvan egyben a levesed is. Hát, nem jó? :)

spargakremleves_500x375.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 100 g spárgavég
  • 3 púpozott evőkanál napraforgómag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk balzsamecet
  • 2 csipet szárított gyömbér
  • 4 szál spárga grillezve (recept itt)

 

  1. A spárgákat törjük ketté. A tetején maradó rész a legfrissebb, az megy a grillbe. A letört végről vágjuk le a kemény, fás részt. A maradék végeket használjuk fel ehhez a leveshez.
  2. Tegyük fel őket a napraforgómaggal annyi vízben főni, ami bőven ellepi. Ízesítsük mustárral, sóval és gyömbérrel.
  3. 15 perc múlva zárjuk el, és keverjük hozzá az olajat és a balzsamecetet.
  4. Turmixoljuk, öntsük fel még 3 dl vízzel, és tálaljuk a közben elkészült spárgával.

  

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood 

Szólj hozzá

leves spárga húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes