2014. júl 29.

Őszibarack sörbet

írta: Kertkonyha
Őszibarack sörbet

Mit akartok?                        
Fagylaltot!
Mikor akarjátok?
MOST! 

Na, akkor elő a gyümölcsöt a hűtőből, turmixgépet a szekrényből!

20140729_oszibarack_sorbet_jo_363x500.jpg

 Hozzávalók két adaghoz:

  • 2 érett őszibarack
  • 60 g cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl víz
  • fél citrom leve

  1.  A vizet forraljuk fel a cukorral,
és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2.  Turmixoljuk össze az őszibarackot,
adjuk hozzá a citromlevet,
és keverjük össze a sziruppal.
  3.  Öntsük a pépet sekély tálakba,
és tegyük a mélyhűtőbe.
  4.  Amikor félig megfagyott,
keverjük fel egy villával.
  5.  Pár perc múlva, amikor újra
összeállt, habosítsuk fel ismét,
és kanalazzuk kis tálakba.

Díszítsük barack szeletekkel, barack levelével.

 Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc
Fagyasztási idő: függ a mélyhűtő hőmérsékletétől, nekem kb. fél óra alatt megfagyott. Fontos, hogy minél alacsonyabban kiöltve tudjuk fagyasztani.

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

fagylalt édesség desszert gluténmentes egyszerű vegetáriánus őszibarack vegán gyümölcsös édesség sörbet főzés nélkül