Tízperces karfiolragu
Végre egy főétel, amit kb. annyi idő összedobni, mint megenni! Különben meg ennél egyszerűbb étel nincs is. Dolgokat felvágni, bele egy jénaiba, megsütni, megenni: még az ötujjas mondóka sem jön ki erre a karfiolra. :)
10 perc + sütés.
Hozzávalók két adaghoz:
- egy fél karfiol
- 1/2 lilahagyma
- 280 g apróra vágott konzerv paradicsom
- só, bors, édes és csípős pirospaprika
- 2 db kis sárgarépa
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl víz
- 1 evőkanál petrezselyem
- A karfiolt szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk félkarikákra, a répát karikákra.
- Egy tűzálló tálban keverjük össze a zöldségeket, a fűszereket, öntözzük meg olívaolajjal, paradicsomszósszal és vízzel.
- Közepes sütőben süssük egy órán keresztül.
Tálaljuk magában vagy rizzsel.
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |
![]() |