Csokikrémes tortácskák
Kóstoltasd meg valakivel ezt a sütit, és kérdezd meg tőle, hogy szerinte miből készült. Azt fogja mondani, hogy tej, tejszín, csoki, margarin, liszt meg ilyesmik. Meg azt, hogy ezzel minimum egy órát dolgoztál.
Pedig ezek a tortácskák:
1. Csak finom növényi alapanyagokból készültek. Datolya, mandula, kesudió és jó minőségű kakaópor. Liszt vagy tejszín egy szál se. Hát, ez abszolút nem úgy hangzik, mint egy "bűnös" torta!
2. Mindehhez kb. 10-15 perc alatt kész voltál vele.
3. Bizonygasd ezeket, mert senki se fog neked hinni, mert olyan ínycsiklandóak! :)
Hozzávalók négy 7-8 cm átmérőjű tortácskához:
Az alaphoz:
- 60 g datolya
- 30 g mandula
- 4 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csipet vaníliás cukor
- 3 evőkanál kókuszolaj
A krémhez:
- 200 g kesudió
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 2 mokkáskanál tearum
- 1-2 dl víz a kesu szárazságától függően
- 2 kávéskanál vaníliás cukor
- 8 kávéskanál kakaópor
- 8 kávéskanál nádcukor
- 1 csipet só
- Áztassuk be a kesudiót vízbe 10 percre. Ezalatt az idő alatt készítsük el a tortácskák alsó részét.
- Az alaphoz szükséges hozzávalókat dolgozzuk el aprítóval, utoljára hagyva a kókuszolajat.
- A formákat béleljük ki folpackkal, és az aljára nyomkodjuk le az alap masszáját kb. 1 cm vastagon.
- Ezután a krém következik. Szűrjük le a kesudiót, és a cukorral, vaníliával, tearummal és sóval dolgozzuk el az aprítóban. Ekkor még maradnak benne darabok.
- Adjuk hozzá a kakaót és az olvasztott kókuszolajat, majd maximum fokozaton folytassuk a turmixolást. Pár perc alatt habos és krémes lesz.
- A kész krémet öntsük a formákba, és tegyük hűtőbe pár órára.
Tálalás előtt borítsuk ki, és fejtsük le róla a fóliát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Megjelent a karácsonyi receptfüzetünk! Bővebb infóért KATT IDE! |