Szójatejszínhab
Egy kedves olvasóm adta az ötletet, hogy készítsünk növényi tejszínhabot. Bizony, bizony, az a finom bűnbeesés: a friss tejszínhab, ami megkoronáz minden süteményt, fagylaltot, gyümölcssalátát, pudingot. Milyen szerencse, hogy annak sem kell erről lemondania, aki bármilyen okból nem eszik tejterméket! Van persze a flakonos hab is, de az otthoni mégiscsak más! Ráadásul megúszunk vele jó pár adalékanyagot, amire nem feltétlenül vágyunk.
Gondolkodtam, aztán eszembe jutott a veganéz. Hiszen ahhoz nagyon hasonló textúrát keresünk, csak édeset.
Innen a második lépés volt ez a tejszínhab. Illetve valami nagyon hasonló. Ez ilyen egyszerű? Tényleg ilyen egyszerű? Jaj, nekem. :)
Hozzávalók egy pohárhoz:
- fél dl szójatej
- 1 dl finomított repceolaj
- 2 evőkanál édesítő szirup (agavé vagy rizs)
- vaníliás cukor
- Öntsük a keverőpohárba a tejet, és fél dl olajat.
- Kezdjük el verni a botmixer legerősebb fokozatán.
- Fél perc után elkezd keményedni, akkor kezdjük belecsurgatni a maradék olajat.
- Ízesítsük, és jól hűtsük be. Nagyon jót tesz neki, ha állhat a hűtőben egy éjszakát.
Extra tipp: Ha lehet, tényleg repceolajat használjunk. A finomított repceolaj semleges íze sokkal jobban illik a tejszínhabhoz. Ha mégis napraforgó- vagy szójaolajat használnák, esetleg több édesítővel lehet elnyomni azok jellegzetes ízét.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
|
|