2015. jan 25.

Szójatejszínhab

írta: Kertkonyha
Szójatejszínhab

Egy kedves olvasóm adta az ötletet, hogy készítsünk növényi tejszínhabot. Bizony, bizony, az a finom bűnbeesés: a friss tejszínhab, ami megkoronáz minden süteményt, fagylaltot, gyümölcssalátát, pudingot. Milyen szerencse, hogy annak sem kell erről lemondania, aki bármilyen okból nem eszik tejterméket! Van persze a flakonos hab is, de az otthoni mégiscsak más! Ráadásul megúszunk vele jó pár adalékanyagot, amire nem feltétlenül vágyunk. 
Gondolkodtam, aztán eszembe jutott a veganéz. Hiszen ahhoz nagyon hasonló textúrát keresünk, csak édeset.
Innen a második lépés volt ez a tejszínhab. Illetve valami nagyon hasonló. Ez ilyen egyszerű? Tényleg ilyen egyszerű? Jaj, nekem. :) 

20150125_szojatejszinhab_500x326.jpg

Hozzávalók egy pohárhoz:

  • fél dl szójatej
  • 1 dl finomított repceolaj
  • 2 evőkanál édesítő szirup (agavé vagy rizs)
  • vaníliás cukor

 

  1. Öntsük a keverőpohárba a tejet, és fél dl olajat. 
  2. Kezdjük el verni a botmixer legerősebb fokozatán. 
  3. Fél perc után elkezd keményedni, akkor kezdjük belecsurgatni a maradék olajat.
  4. Ízesítsük, és jól hűtsük be. Nagyon jót tesz neki, ha állhat a hűtőben egy éjszakát.

 

Extra tipp: Ha lehet, tényleg repceolajat használjunk. A finomított repceolaj semleges íze sokkal jobban illik a tejszínhabhoz. Ha mégis napraforgó- vagy szójaolajat használnák, esetleg több édesítővel lehet elnyomni azok jellegzetes ízét.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá

édesség tejszínhab desszert gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán