Meggyes muffin extrákkal
Sorsszerű volt ennek a muffinnak a születése.
Észre se vettem, amint a gyönyörű meggyből a szokásosnál is többet veszek, ahogy az összeválogatott színű papírformák és alátétek bekerülnek a kosaramba, aztán pedig azon kezdek morfondírozni, hogy milyen legyen mostantól az én kedvenc meggyes muffinom. :)
A recept lépésről-lépésre, szinte magától állt össze. Valami nagyon finomat, tartalmasat, különlegeset szerettem volna csinálni, ami azért hagyományos is egyszerre.
És megszületett. Azt hittem, egy vagonnal sütöttem, de rá kellett, hogy jöjjek, nyugodtan megduplázható a lenti adag. Legfeljebb marad belőle másnapra is. :)
Hozzávalók 20 kisebb muffinhoz:
- 200 g meggy
- 150 g banán
- 150 cukor
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 130 sima liszt
- 120 ml tej (én mandulatejet használtam)
- 75 ml kókuszolaj
- 75 g étcsoki
- 50 g dió
- 10 g sütőpor
- fél kávéskanál só
Az alapanyagok előkészítése:
A meggyet magozzuk ki, és vágjuk félbe.
A csokit törjük vagy vágjuk körömnyi darabokra.
A diót zúzzuk durva darabokra.
A banánt pürésítsük.
Elkészítés (ezután mindent már csak össze kell kutyulni):
- A liszteket keverjük el a sóval, cukorral és sütőporral.
- Ezután öntsük hozzá a tejet, az olajat és keverjük el benne a banánt is.
- Végül pedig kézzel forgassuk bele a diót, csokit és meggyet.
- Ezután már csak bele kell kanalazni a formákba és 200 fokon 20-25 percig sütni.
Extra tipp: a csoki darabolása nagyon könnyű egy arra alkalmas, éles ollóval. Én egy olcsó metszőollót neveztem ki konyhai használatra, amivel rengeteg csuklósérüléstől és össze-vissza pattanó ételdarabkától óvtam már meg magamat. :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Tetszett ez a recept? Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |