2015. okt 11.

Rizskeksz: vegán+gluténmentes

írta: Kertkonyha
Rizskeksz: vegán+gluténmentes

Ez a keksz pont az ilyen esős őszi napok teája mellé való! A recept egy korábbi kekszem gluténmentes változata, extra könnyű, extra finom, és meglepően olyan, mint a legendás (jó minőségű) bolti teakekszek. Csak nem rizslisztet használtak? :)

glutenementes_keksz_500x278.jpg
Hozzávalók 15-20 kekszhez:

  • 200 rizsliszt
  • 100 g tahini (szezámmagkrém)
  • 60 g nádcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 5 g szezámmag

 

  1. Egy nagyobb tálban keverjük el a rizslisztet a cukorral és a sóval.
  2. 1,7 dl vizet elegyítsünk el a tahinivel és az olajjal, és öntsük a lisztes keverékhez. Akkor jó, ha sűrű, krémes állagot kapunk.
  3. A masszát töltsük nyomózsákba, és sütőpapírra engedjünk belőle 5-8 cm-es formákat. Szórjuk meg szezámmaggal.
  4. 180 fokosra előmelegített sütőben süssük fél órát, amíg szép, aranybarna színe nem lesz. 

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet az őszi workshopunk is, ami alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és édességekkel foglalkozunk.  
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

édesség keksz sütemény desszert gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tahini tojásmentes