Rizskeksz: vegán+gluténmentes
Ez a keksz pont az ilyen esős őszi napok teája mellé való! A recept egy korábbi kekszem gluténmentes változata, extra könnyű, extra finom, és meglepően olyan, mint a legendás (jó minőségű) bolti teakekszek. Csak nem rizslisztet használtak? :)
Hozzávalók 15-20 kekszhez:
- 200 rizsliszt
- 100 g tahini (szezámmagkrém)
- 60 g nádcukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 5 g szezámmag
- Egy nagyobb tálban keverjük el a rizslisztet a cukorral és a sóval.
- 1,7 dl vizet elegyítsünk el a tahinivel és az olajjal, és öntsük a lisztes keverékhez. Akkor jó, ha sűrű, krémes állagot kapunk.
- A masszát töltsük nyomózsákba, és sütőpapírra engedjünk belőle 5-8 cm-es formákat. Szórjuk meg szezámmaggal.
- 180 fokosra előmelegített sütőben süssük fél órát, amíg szép, aranybarna színe nem lesz.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |