2016. feb 23.

Csodalmatorta

írta: Kertkonyha
Csodalmatorta

Egy torta, és a nyomában mennyei karamellás, sült fahéjas illatok a konyhámban.
Hogy lehet almatorta ennyire egyszerű és elronthatatlan? :)
Én meg egyszerűen imádom az ilyen sikerélményeket!

Melegen, langyosan, hidegen is isteni, teával pont az ilyen télbúcsúztató délutánok kísérőjének született. 

20160223_almatorta_500x375.jpg

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:

  • 1 kg alma
  • 180 g fehér liszt
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g nádcukor
  • 100 g kókuszolaj
  • 150 ml növényi tej 
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • fél mokkáskanál só

  1. Keverjük össze a liszteket, a sütőport, a sót és 100 g cukrot egy tálban. 
  2. Öntsük hozzá a tejet és a kókuszolajat. Keverjük jól el, hogy lágy tésztát kapjunk. Töltsük a tésztát a kiolajozott tortaformába.
  3. Az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki, és negyedeljük. Vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre, és ezzel rakjuk ki a torta tetejét. Körkörösen haladjunk kívülről befelé, és készítsünk több réteget, amíg az alma el nem fogy.
  4. Hintsük meg fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süssük meg a tortát. Hagyjuk letakarva kihűlni szeletelés előtt.

Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin is. 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

alma torta édesség sütemény desszert vegetáriánus laktózmentes vegán karamel tojásmentes gyümölcsös édesség