"Krumpli napolitana"
Ha már gyorsétel.. legyen házi gyorsétel! Mert időnként milyen jó tud az is lenni!
A kép minőségéért elnézést, de a telken készült, és nem voltak nálam a megszokott eszközök. Mégsem hagynám ki ezt a posztot, mert az ebéd isteni lett, elfogyott az utolsó darab krumpliig.
Hozzávalók négy adaghoz:
- 2 kg krumpli
- 800 g darabolt paradicsom konzerv
- 140 g paradicsompüré
- 1 evőkanál kakukkfű
- só, bors
- 4 evőkanálnyi friss, apróra vágott bazsalikom
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- olaj
- (növényi) sajt a tetejére
- A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Süssük ki olajban vagy a sütőben, ha diétásabb változatot szeretnénk.
- Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket, majd főzzük negyed órát.
- Ahogy elkészült a sült krumpli, öntsük le a szósszal és szórjuk meg sajttal.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: