Bormártás és szőlő füstölt alapokon
Ősz van, és szőlő szezon. A gyümölcs persze nyersen a lehető legjobb, de ki ne vágyna időnként valami különlegesre? Én azt mondom, készítsünk ma szőlőből valami rendhagyót! Ez a szőlőszemekkel tarkított bormártás például kitűnően illik a füstölt ízekhez.
Hozzávalók két személyre:
- 300 g füstölt tofu
- 60 g szőlő
- 3 dl (növényi) tej
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál vaníliás cukor
- fél mokkáskanál só
- olaj a sütéshez
- A tofut vágjuk hosszában kb. 1 cm-es szeletekre, sózzuk be, és tegyük forró olajra. Amíg sül, készítsük el a bormártást.
- Keverjük össze a tejet a borral, a keményítővel, a vaníliás cukorral és a sóval.
- A szőlőszemeket vágjuk ketté, és ha van türelmünk, magozzuk is ki őket. Dobjuk a mártásba, és forraljuk össze.
Öntsük a mártást a tofura, és tálaljuk azonnal.
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |
![]() |