Pirított brokkolisaláta
Itt van a brokkoli szezonja, és ma valami rendhagyót készítek belőle: brokkolisalátát! Aztán mehet persze melegen köretnek is, vagy valami jófajta mártással akár diétás vacsinak is, ez már rajtad áll! :)
Hozzávalók két adaghoz:
- 1 kis fej brokkoli
- 2 csipet fokhagymapor
- 2 evőkanál mandulaforgács
- olaj
- só, bors
- A brokkolit szedjük rózsáira, és ezeket vágjuk félbe. Sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra.
- Közben a mandulaforgácsot pirítsuk meg egy serpenyőben. Nem kell alá olaj, és vigyázni kell, hamar odaég.
- Ha elkészültünk, tegyük félre a mandulát, és a serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat.
- A leszárogatott brokkolinak minden oldalát pirítsuk meg benne.
- Ízesítsük fokhagymával, sóval és borssal, végül hintsük meg a mandulaforgáccsal is.
Extra tipp: tahini öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept?Akkor érdekelhet Vegán Ételkészítő Tanfolyamunk is, aminek alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és bűntelen édességekkel foglalkozunk. |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |