2016. jan 21.

Brokkoli torzsája krémleves

írta: Kertkonyha
Brokkoli torzsája krémleves

Az ember vesz egy fej brokkolit... Kérdem én, miért van akkora torzsája, hogy a súly felét ott fizetem ki? 
Értem én a zöldségeseket... De akkor már inkább nem a kukába szeretném dobni, hiszen levesnek a legjobb lesz, a torma meg nagyon jól kiemeli az ízeket. 

20160121_brokkoli_leves_500x375.jpg

 Hozzávalók 1-2 adaghoz:

  • 200 g brokkoli torzsa
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál torma
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors

  1. Olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát. 
  2. Dobjuk rá a feldarabolt torzsát.
  3. Fűszerezzük, és öntsük fel 2 dl vízben feloldott tormával. 
  4. Főzzük puhára fél óra alatt, majd turmixoljuk össze. 

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

További recepteket ITT találsz.

 


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves egyszerű vegetáriánus brokkoli laktózmentes vegán tojásmentes