2015. sze 28.

Padlizsánkrém

írta: Kertkonyha
Padlizsánkrém

Íme, egy fantasztikusan egyszerű szendvicskrém recept: padlizsánkrém mediterrán módra, azaz édesanyám belvárosi konyhájából. :)
Tényleg egyszerű elkészíteni, több napig eláll, de hogy meddig pontosan, az sosem derül ki, mert előbb elfogy. És ezek a s
zendvicsek meg teljesen véletlenül néznek ki úgy, mint egy-egy sztegoszaurusz! ;) 

padlizsankrem_2_-5_500x375_.jpg

 Hozzávalók egy kisebb tál szendvicskrémhez:

  • 4 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • egy teáskanál mustár
  • só, bors
  1. A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk ketté. Egy tepsiben magas lángon süssük a sütőben minimum fél órát, illetve amíg szép barna lesz. Akkor jó, ha kívül kicsit odakap, mert ettől lesz igazán jó íze.
  2. Amikor kész, kaparjuk ki a belsejét egy kanállal és ízesítsük a többi hozzávalóval.
  3. Turmixoljuk össze, és kész is.

 

Extra tipp: ez a szendvics kifejezetten "örül" az olívabogyónak és a póréhagymának.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés 

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a hasonló témájú őszi workshopunk, ami alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és édességekkel foglalkozunk.  
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

padlizsán gluténmentes egyszerű vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán kenyérre kenjük