Padlizsánkrém
Íme, egy fantasztikusan egyszerű szendvicskrém recept: padlizsánkrém mediterrán módra, azaz édesanyám belvárosi konyhájából. :)
Tényleg egyszerű elkészíteni, több napig eláll, de hogy meddig pontosan, az sosem derül ki, mert előbb elfogy. És ezek a szendvicsek meg teljesen véletlenül néznek ki úgy, mint egy-egy sztegoszaurusz! ;)
Hozzávalók egy kisebb tál szendvicskrémhez:
- 4 padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- egy teáskanál mustár
- só, bors
- A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk ketté. Egy tepsiben magas lángon süssük a sütőben minimum fél órát, illetve amíg szép barna lesz. Akkor jó, ha kívül kicsit odakap, mert ettől lesz igazán jó íze.
- Amikor kész, kaparjuk ki a belsejét egy kanállal és ízesítsük a többi hozzávalóval.
- Turmixoljuk össze, és kész is.
Extra tipp: ez a szendvics kifejezetten "örül" az olívabogyónak és a póréhagymának.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? |
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |