Gombóc Artúr tortája
A krémes csokoládé, a piskóta csokoládé, a folyós csokoládé, a sült csokoládé, az olvasztott csokoládé, a reszelt csokoládé, a töltött csokoládé, a lapos csokoládé, a torta csokoládé...
Gyerekszülinap volt nálunk. :)
A torta első osztályú (ennek a Vörösmarty téri nagy múltú cukrászat fantasztikus csokitortáján edzett családom a megmondhatója), miközben az elkészítés tényleg egyszerű. Én legalábbis a minden hozzávaló szimpla összekeverésénél nem igazán tudok könnyebb receptet. :)
Az alapanyagok bizonyítanak, mint mindig: érdemes a jobb minőségűt választani.
Induljon a 2016, egy újabb év a vegán receptek legjavával! :)
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:
A tészta
- 280 g liszt
- 230 ml tej (én mandulatejet használtam)
- 200 g (bio) margarin
- 180 g cukor
- 50 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
- 50 g étcsokoládé
- 40 g kakaópor
- 10 g lenmagliszt
- 6 g fél zacskó sütőpor
- fél mokkáskanál vaníliapor
- fél evőkanál rumaroma
A töltelék
- 75 g (bio) margarin
- 50 g étcsokoládé
- 50 g porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- fél evőkanál rumaroma
- 3 evőkanál tej (én mandulatejet használtam)
- 200 g lekvár
A máz
- 50 ml tej (én mandulatejet használtam)
- 50 ml narancslé
- 100 g étcsokoládé
- 40 g csokoládé reszelék
- A tészta hozzávalóit keverjük jól el. Ehhez válasszuk szét a száraz és a nedves alapanyagokat, azaz először a lisztet, cukrot, lenmaglisztet, sütőport, kakaó- és vaníliaport keverjük össze homogénre. Közben melegítsük össze a margarint, a tejszínt, a csokoládét, a rumaromát és a tejet. Öntsük össze a kettőt, egy fakanállal dolgozzuk simára, majd az egészet öntsük egy kibélelt tortaformába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 35 perc alatt süssük meg.
- Közben a töltelékhez melegítsük össze a margarint, a csokoládét, a rumaromát és a tejet. Egy másik tálban jól keverjük el a porcukrot a kakaóporral, és ebbe öntsük bele az olvasztott keveréket.
- A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté. Egyik oldalát kenjük meg lekvárral, a másikat a csokikrémmel. Tegyük vissza a két lapot egymásra.
- Készítsük el a mázat: melegítsük össze a csokoládét, a narancslével és a tejjel. Ezt öntsük a torta tetejére, és szórjuk meg csokireszelékkel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
További recepteket ITT találsz.
|
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |