2017. máj 16.

Vegán túrótorta

írta: Kertkonyha
Vegán túrótorta

Ó, vegán túrótorta, légy az enyém!
Bárhol, bármikor, akármikor, de ha lehet, most azonnal, és legalább két szelettel. :)

Ehhez a recepthez egyszerű natúr tofut használtam. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet olyan univerzális vegán túrót készíteni, olyat, ami szuperul működik palacsintatöltelékként, pohárkrémként vagy sütiben, akkor gyere el a Növényi tej- és tejtermékkészítő tanfolyamra. Meg fogsz lepődni! :)

vegan_turotorta_500x315.jpg

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű csatos formához:

 A tészta
  • 60 g (bio) margarin
  • 30 g cukor
  • 125 g liszt
  • csipet só
A sült túrókrém
  • 300 g natúr tofu
  • 125 g nádcukor
  • 50 g kókuszolaj
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (40 g)
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • csipet só
  • 75 g mazsola

  1. Egy tálban gyúrjuk meg a torta alját. Ehhez először keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, majd morzsoljuk el benne a kockára vágott margarint. Dolgozzunk gyorsan, ne melegítse fel a kezünk nagyon a tésztát. Ha szépen összeállt labdává, nyomogassuk le a tortaforma aljára.
  2. A túrókrém hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba, és kb. 1,5 dl víz hozzáadásával daráljuk krémesre. Aztán kézzel keverjük bele a vízben megáztatott mazsolát.
  3. Öntsük a krémet a formába, és tegyük 190 fokos sütőbe. Akkor van kész, ha a teteje közepe is átsült, azaz szilárd.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood 
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

édesség sütemény tofu desszert vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes kalóriadús